В село Плаково край Велико Търново отново ще има личен

...
  В село Плаково край Велико Търново отново ще има личен
Коментари Харесай

С подкрепата на проф. д-р Костадин Ангелов във великотърновското село Плаково пак ще има личен лекар

 

 _2024 izbori_v013

 

В село Плаково край Велико Търново още веднъж ще има персонален доктор, след съдействието на народния представител и ръководител на Комисията по опазване на здравето в 49-о Народно заседание проф. доктор Костадин Ангелов. Пред Ангелов, който е и лидер на лисата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и района кметицата на Плаково Петя Тотева описа, че селото се разраства, заселват се нови фамилии и въпреки старопрестолният град да е единствено на 13 км., доктор на място е належащ най-малко два пъти в седмицата. 

 

„ Заедно намерихме решение и още от 1 юни лекарският кабинет още веднъж ще отвори порти за регулярни прегледи. В програмата на ГЕРБ-СДС обезпечаването на всеобхватна, налична, навременна и качествена здравна помощ в дребните обитаеми места – посредством мобилни екипи и телемедицина, е измежду водещите цели с написани ограничения и механизми “, разяснява проф. доктор Костадин Ангелов.

 

Той даде обещание подпомагане и за решаването на различен проблем на Плаково – АПИ да подсигурява възобновяване на общинския път към Килифарево. Отсечката от 5 км. бе главно ремонтирана от Община В. Търново, само че през днешния ден е повредена, тъй като целият трафик сред Старата столица и Елена минава оттова и през селото. А повода е закъснялата с три години реорганизация на основния път сред Велико Търново и Елена, за който финансиране държавното управление на ГЕРБ бе осигурило още през 2021-а година.

 

В селото се ремонтира и централният площад. Инвестицията е за близо 200 000 лв. и е с общински средства, защото когато „ смяната “ управляваше страната, последната въобще я нямаше. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР